Tort cu crema si migdale
PrinteazaTort cu crema si migdale din: faina de migdale, oua, zahar, unt, lapte, vanilie, faina, amidon, crema de ciocolata, fulgi de migdale.
Pentru blat
- faina de migdale
- ou
- zahar
Pentru crema
- zahar
- unt
- lapte
- vanilie
- ou
- faina
- amidon
- crema de ciocolata
Pentru decor
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru aluat, albuşurile trebuie să le ţii câteva ore îa temperatura camerei, după care le baţi spumă cu mixerul, adaugi zahărul şi continui să mixezi până se îngroaşă compoziţa.
Pui făina de migdale cernută în prealabil. Amesteci de sus în jos, iar din aluatul obţinut pui 3-4 linguri într-o tavă rotundă tapetată şi dai 1a cuptorul încins până se rumeneşte. In felul acesta procedezi până epuizezi aluatul.
Pentru cremă, baţi cu un tel jumătate din cantitatea de lapte cu gălbenuşurile. Adaugi făina şi amidonul şi continui să amesteci. Separat, pui pe foc restul de lapte cu zahăr şi esenţa de vanilie. Când zahărul s-a topit, torni laptele peste compoziţia cu găjbenuşuri.
Pui amestecul la foc mic şi-l omogenizezi continuu până se îngroaşă. Mixezi untul şi-l amesteci, treptat, cu compoziţia fiartă.
Ungi fiecare blat copt cu cremă de ciocolată peste care adaugi cremă de unt. Decorezi tortul cu fulgi de migdale.
Tort cu crema si migdale
Pofta buna!