Tort cu crema si migdale

Printeaza

Tort cu crema si migdale din: faina de migdale, oua, zahar, unt, lapte, vanilie, faina, amidon, crema de ciocolata, fulgi de migdale.

Ingrediente:Tort cu crema si migdale

Pentru blat

  • faina de migdale
  • ou
  • zahar

Pentru crema

  • zahar
  • unt
  • lapte
  • vanilie
  • ou
  • faina
  • amidon
  • crema de ciocolata

Pentru decor

  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, albuşurile trebuie să le ţii câteva ore îa temperatura camerei, după care le baţi spumă cu mixerul, adaugi zahărul şi continui să mixezi până se îngroaşă compoziţa.

Pui făina de migdale cernută în prealabil. Amesteci de sus în jos, iar din aluatul obţinut pui 3-4 linguri într-o tavă rotundă tapetată şi dai 1a cuptorul încins până se rumeneşte. In felul acesta procedezi până epuizezi aluatul.

Pentru cremă, baţi cu un tel jumătate din cantitatea de lapte cu gălbenuşurile. Adaugi făina şi amidonul şi continui să amesteci. Separat, pui pe foc restul de lapte cu zahăr şi esenţa de vanilie. Când zahărul s-a topit, torni laptele peste compoziţia cu găjbenuşuri.

Pui amestecul la foc mic şi-l omogenizezi continuu până se îngroaşă. Mixezi untul şi-l amesteci, treptat, cu compoziţia fiartă.

Ungi fiecare blat copt cu cremă de ciocolată peste care adaugi cremă de unt. Decorezi tortul cu fulgi de migdale.

 

Tort cu crema si migdale

Tort cu crema si migdale

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.