Tort cu dovleac si mascarpone
PrinteazaTort cu dovleac si mascarpone din: faina, cacao, oua, praf de copt, iaurt, ulei, dovleac, mascarpone, zahar, ciocolata.
- 250 g făină
- 2/3 pahar cacao
- 4 ouă
- 1/2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 l praf de sare
- 1/2 pahar iaurt
- 250 g dovleac curăţat
- 170 ml ulei
- 2 pahare zahăr
- 700 g dovleac copt
- 300 g mascarpone
- 200 g zahar
- 50 ml suc de portocale
- 20 g gelatină
- 100 ml apă
- 150 g ciocolată neagră
- 100 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, dai dovleacul prin blender până il faci piure. Mixezi ouăle cu zahărul până devin o spumă albă, aproximativ 7 minute. in această compoziţie adaugi piureul de dovleac, iaurtul şi uleiul.
La final, pui faina cernută cu praful de copt, bicarbonatul, sarea şi pudra de cacao. Torni aluatul într-o tavă rotundă şi tapetată. Dai tava la cuptorul preîncălzit 50-60 de minute.
Pentru cremă, înmoi gelatina, 10 minute, în 100 ml de apă rece. între timp, pasezi cu blen-deiul dovleacul copt. Adaugi mascarpone, zahărul şi sucul de portocale. Amesteci bine până se încorporează toate ingredientele.
Pui gelatina pe foc până la punctul de fierbere, apoi o torni peste cremă.
Cât este cald, împarţi blatul de tort în două. Una dintre bucăţi o mai tai în două.
Prima felie de blat, cea mai groasă, o aranjezi pe fundul unui castron rotund acoperit cu folie alimentară. O ungi cu cremă, acoperi cu jumatate din cealaltă bucată de blat, ungi din nou cu cremă şi la final acoperi cu ultima felie.
Dai tortul la frigider 1 oră.
Ulterior, răstomi tortul pe un platou, îndepărtezi folia alimentară şi-l acoperi cu restul de cremă.
Pentru decor, topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi. Decorezi tortul cu toppingul de ciocolată după imaginaţie şi-l dai la frigider 4 ore.
Pofta buna!