Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto
PrinteazaTort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto din: faina, drojdie, zahar, apa, oua, sare, ulei, porumb, dovlecei, pesto, usturoi, piper, varza.
- 450 g făină
- 20 g drojdie
- o linguriţă de zahăr tos
- 220 ml apă
- 3 ouă
- o linguriţă de sare
- 100 ml ulei de măsline
- 30 g boabe de porumb
- doi dovlecei
- o lingură de sos pesto
- 4 căţei de usturoi
- piper
- ulei pentru tavă
- varză de Bruxelles
Ingrediente:
lntr-un castron se amestecă drojdia cu zahărul tos, puţină apă caldă, sarea şi două linguri de făină. Se lasă la crescut timp de 15 minute, se pune într-un vas împreună cu restul de făină, apă caldă, uleiul de măsline şi puţin piper.
Se adaugă două ouă şi un albuş, se frământă şi se lasă la dospit minimum 30 de minute. Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-o strecurătoare şi se presează ca să elimine sucul. Se amestecă bine cu sosul pesto, piperul şi usturoiul pisat.
Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se unge cu această compoziţie, se presară boabele de porumb şi se rulează.
Se taie rulada în două pe lungime, se împleteşte şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se unge cu gălbenuş, se coace la foc mediu 35-40 de minute, apoi se scoate şi se serveşte. La umplutură se mai poate adăuga şi varză de Bruxelles.
Poftă bună!