Tort cu dulceata de visine

Printeaza

Tort cu dulceata de visine din: dulceata de visine, oua, ulei, zahar, faina, vanilie, sare.

Ingrediente:Tort_cu_dulceata_de_visine

  • 1/2 borcan cu dulceaţă de vişine
  •  6 ouă
  •  6 linguri cu ulei
  •  6 linguri cu zahăr
  •  1 cană cu făină
  •  3-4 plicuri cu zahăr vanilat
  •  1 fiolă cu esenţă de vanilie
  •  1 linguriţă cu coajă rasă de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Intr-un castron, bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Când s-au întărit, adaugă zahărul lingură cu lingură şi bate până când albuşurile stau ţepene.

Freacă gălbenuşurile şi adaugă treptat uleiul, până ce obţii o maioneză omogenă. Aromati-zează cu esenţa de vanilie. Incorporeaz-oîn albuşurile bătute şi amestecă energic.

Cerne făina şi încorporeaz-o în compoziţie cu mişcări de sus în jos, pentru a nu pierde aerul din spumă.

La final, adaugă coaja rasă de lămâie. Unge cu ulei o tavă de copt şi pudreaz-o cu făină. Toarnă compoziţia şi dă la cuptor 30-40 de minute.

După ce s-a răcorit, scoate blatul din formă şi unge-l cu dulceaţă de vişine din belşug.

Tort cu dulceata de visine

Tort_cu_dulceata_de_visine

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.