Tort cu dulceata de zmeura din: faina, amidon, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale, albusuri, lapte, zahar pudra, crema de branza, dulceata de zmeura, colorant alimentar rosu.
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt trei forme rotunde de tort, cu diametrul de 20cm si tapeteaza-le cu hartie de copt, ungand-o si pe aceasta cu unt.
Intr-un bol mediu, amesteca faina, amidonul, praful de copt si lingurita de sare, apoi lasa bolul deoparte. Pune untul intr-un bol mare si bate-l circa 3 minute, pana devine fin si cremos. Adauga zaharul si continua sa amesteci 5 minute, pentru a obtine o crema aerata. Incorporeaza esenta de vanilie si pe cea de migdale.
Adauga treptat albusurile batute, amestecand fara intrerupere, pana ce compozitia este omogena. Incorporeaza treptat, in trei etape si mixul de faina, alternand cu laptele, ai grija insa sa incepi si sa finalizezi cu faina.
Imparte compozitia in mod egal in formele pregatite, uniformizand-o cu grija la suprafata. Da aluatul la cuptor 25-30 de minute sau pana cand devine elastic in momentul in care este atins usor. Lasa blaturile sa se raceasca in tavi 10 minute inainte de a le rasturna pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci complet.
Pentru crema, bate untul circa 3 minute, pana devine cremos si lejer. Adauga zaharul pudra treptat si continua sa amesteci. Dupa ce compozitia devine fina, adauga crema de branza si jumatate din cantitatea de gem. Omogenizeaza, dar nu excesiv pentru ca amestecul se va inmuia pe masura ce amesteci.
Pune primul blat pe un platou de servit si intinde un strat de crema pe el. Apoi intinde jumatate din cantitatea de gem ramasa. Repeta cu al doilea blat. La final, asaza al treilea blat. Acopera tortul in intregime cu un strat subtire de crema, folosind un cutit cu lama lata si da-l la frigider pana cand prepari glazura pentru decorare.
Imparte in trei boluri mici crema ramasa. Adaugă circa 1/2 lingurita de colorant alimentar rosu intr-unul dintre boluri si circa 1 lingurita in altul.
Lasa al treilea bol asa cum este, pentru ca rezultatul pe care-l urmaresti este sa ai trei boluri de glazura in culori distincte.
Pentru a decora tortul, pune fiecare glazura in cate un pos, prevazut cu un mic dui rotund. Spritează 6 puncte de glazura pe tort, cate 2 din fiecare culoare, cel mai inchis la culoare fiind la baza tortului. Foloseste o lingurita sau un mic cutit cu lama lata pentru a intinde glazura spre dreapta. Repeta spritarea, mutandu-te cu un punct mai sus, astfel incat, pe masură ce decorezi, sa se formeze o gradatie cromatica.
Pentru partea de sus a tortului, spriteaza 2 inele de puncte roz inchis pe conturul exterior, intinzand glazura in aceeasi maniera, urmate de 2 inele de puncte roz deschis. La final – glazura cea mai deschisa la culoare in mijloc. Dati la rece pana la servire.
O reteta delicioasa de tort cu dulceata de gutui si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de portocale, dulceata de gutui, budinca de vanilie, frisca, portocale si kiwi. Ingrediente: blat: 10 oua 10linguri zahar 10linguri faina esenta de portocale umplutura: 300gr dulceata de gutui 1 pachet budinca vanilie 500 ml frisca 2 portocale kiwi pentru […]
Tort cu banane cu dulceata de portocale din: iaurt, frisca, gelatina, zahar tos, zahar vanilinat, banane, lamaie, albusuri, scortisoara, menta, ananas, sos de ciocolata, dulceata de portocale. Ingrediente: 500 ml iaurt 500 ml frisca 25 g gelatina alimentara 300 g zahar tos zahar vanilinat 4 banane o lamaie doua albusuri scortisoara menta tocata doua felii […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.