Tort cu fistic si cafea
PrinteazaTort cu fistic si cafea din: faina, oua, fistic, zahar, unt, esenta de cafea.
Pentru un blat:
- 100 g făină
- 4 ouă
- 40 g fistic
- 150 g zahăr
Pentru umplutură:
- 300 g zahăr pudră
- 60-100 ml apă
- 10 gălbenuşuri
- 400 g unt
- esenţă de cafea, după gust
Pentru decor:
- fistic măcinat mai mare
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi apoi se adaugă fisticul măcinat, transformat într-o pudră fină asemănătoare făinii.
Se mixează şi se pune făina. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă, se amestecă delicat, iar compoziţia rezultată se toarnă într-o tavă.
Se coace 10 minute. Operaţiunea se repetă de două ori pentru a obţine trei blaturi distincte.
Pentru cremă, apa şi zahărul se pun pe foc pentru a obţine un sirop. între timp, gălbenuşurile se mixează întâi singure, la viteză mică şi apoi se toarnă siropul mixând tot la viteză mică.
Se amestecă până ce se obţine o cremă de culoare albă, în care se pune untul tăiat cubuleţe. Se mixează în continuare până se obţine o cremă omogenă, se pune esenţa de cafea după gust.
Blaturile se montează cu cremă între ele, având grijă să se oprească şi pentru decor. Tortul se acoperă pe margine cu fistic şi se lasă la frigider 3 ore.
Tort cu fistic si cafea
Pofta buna!