Tort cu foi de miere si nuca
PrinteazaTort cu foi de miere si nuca din: oua, zahar, nuca, bicarbonat, sare, miere, zahar vanilat, faina, smantana, mascarpone, zahar pudra, lamaie.
Pentru foi:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 1 cană nucă măcinată
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 4 linguri miere
- 2 plicuri zahăr vanilat
- făină cât cuprinde
Pentru cremă:
- 1 l smântână pentru frişcă
- 250 g măscarpone
- 100 g zahăr pudră
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 1,5 cană nucă măcinată
- suc de lămâie după gust
Mod de preparare:
Pregăteşti foile aşa:
Baţi ouăle cu sarea şi zahărul, apoi adaugi treptat mierea, nuca, bicarbonatul şi făina. Formezi un aluat sfărâmicios, pe care îl împărţi în 6 părţi egale, din care întinzi foile direct pe fundul tăvii, tapetate cu hârtie de copt, cu mâna, prin apăsare, nu cu vergeaua. Foile le coci circa 10 minute, până când capătă o culoare arămie.
Pregăteşti crema aşa:
Baţi smântână cu mascarpone şi zahărul, apoi adaugi nuca, zahărul vanilat şi sucul de lămâie. Foile le lipeşti între ele cu cremă şi îmbraci tortul cu restul de cremă.
Poţi orna tortul cu nuci măcinate
Tort cu foi de miere si nuca
Pofta buna!