Tort cu foi de miere si nuca

Printeaza

Tort cu foi de miere si nuca din: oua, zahar, nuca, bicarbonat, sare, miere, zahar vanilat, faina, smantana, mascarpone, zahar pudra, lamaie.

Ingrediente:Tort cu foi de miere si nuca

Pentru foi:

  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 cană nucă măcinată
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 4 linguri miere
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • făină cât cuprinde

Pentru cremă:

  • 1 l smântână pentru frişcă
  • 250 g măscarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1,5 cană nucă măcinată
  • suc de lămâie după gust

 

Mod de preparare:

Pregăteşti foile aşa:

Baţi ouăle cu sarea şi zahărul, apoi adaugi treptat mierea, nuca, bicarbonatul şi făina. Formezi un aluat sfărâmicios, pe care îl împărţi în 6 părţi egale, din care întinzi foile direct pe fundul tăvii, tapetate cu hârtie de copt, cu mâna, prin apăsare, nu cu vergeaua. Foile le coci circa 10 minute, până când capătă o culoare arămie.

Pregăteşti crema aşa:

Baţi smântână cu mascarpone şi zahărul, apoi adaugi nuca, zahărul vanilat şi sucul de lămâie. Foile le lipeşti între ele cu cremă şi îmbraci tortul cu restul de cremă.

Poţi orna tortul cu nuci măcinate

 

Tort cu foi de miere si nuca

Tort cu foi de miere si nuca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.