Tort cu frisca si capsuni
PrinteazaTort cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, ulei, praf de copt, zahar vanilat, sare, capsuni, frisca, gem de capsune.
pentru blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 7 linguri apa
- 2 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- un praf de sare
pentru crema:
- 500 g capsuni
- 500 ml frisca
- 1 borcan cu gem de capsune
- 2-3 linguri de zahar pentru sirop
Mod de preparare:
Baţi spumă albuşurile cu sare, apoi pui zahărul, apa şi uleiul, adaugi gălbenuşurile, după care încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Pui compoziţia într-o formă de tort, unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor timp de 40-45 de minute.
După ce s-a copt, laşi blatul să se răcească. Tai căpşunile şi păstrezi câteva întregi pentru ornat. Baţi frişca şi o pui la rece. Când blatul s-a răcit, îl tai în trei părţi. Aşezi prima foaie pe un platou şi o ungi cu jumă¬tate din cantitatea de gem, apoi pui frişcă.
Pui şi celelalte două foi de blat umplute cu căpşuni, frişca şi gemul rămas. Ultima foaie o însiropezi cu puţină apă amestecată cu zahăr, îmbraci tortul cu frişca rămasă şi îl ornezi cu căpşuni. Opţional, poţi folosi pentru decor 2-3 frunze de mentă. Laşi tortul la rece până în momentul servirii.
Tort cu frisca si capsuni
Pofta buna!