Tort cu frisca si fructe confiate

Printeaza

Tort cu frisca si fructe confiate din: unt, zahar, oua, sare, faina, amidon, praf de copt, gelatina, ricotta, lichior, fructe, ciocolata, lapte, migdale, frisca.

Ingrediente:Tort_cu_frisca_si_fructe_confiate

  • 30 g unt
  • 50 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 praf sare
  • 50 g făină
  • 30 g amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie gelatină
  • 250 g brânză ricotta sau urdă duce
  • 60 g zahăr pudră
  • 6 linguri lichior de portocale
  • 75 g fructe confiate
  • 75 g ciocolată amăruie
  • 150 ml lapte
  • 30 g migdale decoijite
  • 300 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Se bate untul în bain-marie cu zahăr, ouă, zahăr vanilinat şi sare. Se scoate din baia de apă fierbinte şi se mai bate cca 10 min. până se răcoreşte.

Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi amidon. Aluatul se pune într-o formă unsă şi se coace cca 40 min la 175 °C.

Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie pe 3 nivele.

Se amestecă ricotta cu 50 g zahăr pudră şi 2 linguri lichior; se înglobează fructele, ciocolata şi migdalele. Se dizolvă gelatina, se înglobează şi crema se dă la rece 30 min.

Fiecare blat se stropeşte cu 2 linguri de lichior şi se asamblează cu cremă. Tortul se acoperă cu frişcă bătută, se ornează şi se dă la rece 30 minute.

Tort cu frisca si fructe confiate

Tort_cu_frisca_si_fructe_confiate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.