Tort cu frisca si mac
PrinteazaTort cu frisca si mac din: faina, unt, apa, sare, oua, smantana, zahar, mac, gelatina, banana, afine.
Pentru aluat:
- 125 g făină
- 100 g unt
- 250 ml apă
- 1 praf de sare
- 3 ouă
Pentru umplutură:
- 750 g smântână pentru frişcă
- 200 g zahăr
- 2 linguri mac
- 2 plicuri gelatină
- 1 banană
- dulceaţă de afine roşii
Mod de preparare:
Fierbi apa cu untul şi, când începe să clocotească, încorporezi făina, sarea şi amesteci repede până când aluatul se desprinde de baza vasului. Dai deoparte şi, după ce s-a răcorit, adaugi ouăle şi omogenizezi.
Pui compoziţia în poş şi o aşezi în tava de tort tapetată. Dai blatul la cuptor până se rumeneşte, după care îl scoţi şi-l laşi la răcit.
Baţi smântână rece cu zahărul până se transformă în frişcă. Incorporezi macul şi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Torni umplutura peste blat în tavă, o nivelezi şi o dai la rece peste noapte. A doua zi, decorezi tortul cu felii de banane si dulceaţă de afine roşii.
Tort cu frisca si mac
Pofta buna!