Tort cu frisca si mac

Printeaza

Tort cu frisca si mac din: faina, unt, apa, sare, oua, smantana, zahar, mac, gelatina, banana, afine.

Ingrediente:Tort_cu_frisca_si_mac

Pentru aluat:

  • 125 g făină
  • 100 g unt
  • 250 ml apă
  • 1 praf de sare
  • 3 ouă

Pentru umplutură:

  • 750 g smântână pentru frişcă
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri mac
  • 2 plicuri gelatină
  • 1 banană
  • dulceaţă de afine roşii

 

Mod de preparare:

Fierbi apa cu untul şi, când începe să clocotească, încorporezi făina, sarea şi amesteci repede până când aluatul se desprinde de baza vasului. Dai deoparte şi, după ce s-a răcorit, adaugi ouăle şi omogenizezi.

Pui compoziţia în poş şi o aşezi în tava de tort tapetată. Dai blatul la cuptor până se rumeneşte, după care îl scoţi şi-l laşi la răcit.

Baţi smântână rece cu zahărul până se transformă în frişcă. Incorporezi macul şi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Torni umplutura peste blat în tavă, o nivelezi şi o dai la rece peste noapte. A doua zi, decorezi tortul cu felii de banane si dulceaţă de afine roşii.

Tort cu frisca si mac

Tort_cu_frisca_si_mac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.