Tort cu frisca si sirop de scortisoara
PrinteazaTort cu frisca si sirop de scortisoara din: oua, faina, zahar pudra, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, lapte, margarina, dovleac, fistic, mascarpone, frisca, sare, scortisoara, esenta de vanilie.
- 6 ouă
- 300 g făină
- 150-200 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă praf de copt
- zeama de la o lămâie
- 150 ml lapte
- 150g margarina
- 300 g piure de dovleac fistic măcinat (pentru decor)
Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 400 ml frişcă naturală
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 gălbenuşuri
- 1 praf sare
Pentru sirop:
- 200 g zahăr scorţişoară
- 100 ml apă
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Pui 150 g Rama Maestro într-un bol şi o amesteci cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat, până obţii o cremă. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând uşor. în compoziţia cu margarina, adaugi praful de copt stins cu leamă de lămâie, piureul de dovleac, amestecat cu laptele şi, la sfârşit, pui făina cernută şi amesteci în acelaşi sens, să nu apară cocoloaşe.
Torni compoziţia în tava de tort şi o introduci în cuptorul încins. între timp, pregăteşti siropul din apă, zahăr, scorţişoară şi esenţă de vanilie şi laşi să fiarbă până scade la jumătate. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat, adaugi mascarpo-ne şi mixezi aproximativ 10 minute, până se întăreşte. Amesteci apoi totul cu frişca bătută, până obţii o cremă. După ce s-a copt blatul şi s-a răcit, îl tai în patru, îl însiropezi şi îl umpli cu cremă.
Ornezi tortul cu flori din cremă şi îl presari cu fistic măcinat.
Tort cu frisca si sirop de scortisoara
Pofta buna!