Tort cu frisca si smochine

Printeaza

Tort cu frisca si smochine din: smochine, oua, nuci, faina, zahar, pesmet, cacao, lapte, unt, frisca, fructe.

Ingrediente:Tort cu frisca si smochine

Pentru blat:

  • 300 g smochine tăiate fideluţă
  • 7 albuşuri
  • 200 g nuci măcinate
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură pesmet

Pentru cremă şi decor:

  • 7 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 10 linguri lapte
  • 3 linguri făină
  • 250 g unt
  • frişcă şi fructe de sezon pentru decor

 

Mod de preparare:

Opăreşti smochinele şi le laşi să se răcească. Le amesteci împreună cu restul ingredientelor pentru blat şi obţii o compoziţie de consistenţa unei mămăligi.

O împărţi în 3 şi coci foi pe dosul unei cratiţe unse cu unt şi tapetate cu făină.

Fierbi la bain-marie ingredientele pentru cremă, exceptând untul. După ce crema s-a îngroşat, o laşi să se răcească şi o încorporezi treptat în untul frecat spumă.

Umpli foile cu cremă şi le presezi uşor. Acoperi tortul cu cremă şi îl decorezi după imaginaţie, cu frişcă şi fructe de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.