Tort cu frisca, visine si fulgi de ciocolata
PrinteazaTort cu frisca, visine si fulgi de ciocolata din: unt, oua, zahar, faina, cacao, visine, suc de lamaie, amidon, zahar, frisca, lichior de visine, ciocolata.
- 90 g unt
- 6 oua
- 175 g zahar
- 180 g faina
- 3 linguri cacao
- 1 borcan visine
- 1 lingura suc de lamaie
- 4 linguri amidon
- 150 g zahar
- 800 g frisca
- 4 linguri lichior de visine
- 100 g fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180°C.Topiti untul. Separati oualele. Bateti albusurile spuma. Bateti galbenusurile si zaharul la baie de aburi. Cerneti aici faina si praful de cacao, apoi turnati untul topit. Incorporati albusurile spuma. Turnati aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt si coaceti-l cca 35 de minute. Lasati-l sa se raceasca si taiati-l de doua ori pe orizontala.
Scurgeti visinele, colectati sucul. Amestecati 250 ml de suc cu lichiorul de visine si fierbeti. Amestecati amidonul cu 4 linguri de zahar, incorporati-l in siropul de mai sus si fierbeti-l 1 minut. Adaugati visinele (pastrati cateva pentru ornat) si lasati sa se raceasca.
Bateti frisca si 6 linguri de zahar. Intindeti un strat subtire de frisca peste blatul de jos, apoi spritati 3 cercuri de frisca si asezati amestecul cu visine printre ele. Asezati al doilea blat si presati-l usor. Stropiti-l cu siropul de visine, ungeti-l cu frisca si asezati si al treilea blat.
Aşezati frisca de jur imprejurul tortului, apoi spritati bulgarasi pe blatul de deasupra. Ornati tortul cu visine si fulgi de ciocolata.
Tort cu frisca, visine si fulgi de ciocolata
Pofta buna!