Tort cu fructe asortate
PrinteazaTort cu fructe asortate din: faina, oua, sare, vanilie, zahar, zahar vanilat, apa, smantana, intaritor pentru frisca, fructe, compot de fructe, fulgi de migdale.
Pentru blat:
- 100 g făină
- 4 ouă
- 1 praf sare
- 1 esenţă vanilie
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 linguri apă caldă
Pentru umplutură:
- 800 g smântână pentru frişcă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic întăritor de frişcă
- 600 g fructe (kiwi, căpşuni, portocale, boabe de struguri)
Pentru sirop:
- zeama de la un compot de fructe
Pentru decor:
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul tos, cel vanilat, apa, esenţa de vanilie şi praful de sare până când compoziţia se deschide la culoare şi îşi triplează volumul.
Incingi cuptorul. între timp, baţi spumă albuşurile şi le încorporezi în gălbenuşuri, amestecând de jos în sus. Adaugi treptat făina cernută şi amesteci bine. Torni compoziţia într-o tavă rotundă tapetată şi dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Mixezi smântână cu zahărul vanilat şi plicul de întăritor. în jumătate din frişcă adaugi trei sferturi din cantitatea de fructe tăiate cubuleţe, iar pe celelalte le păstrezi întregi pentru decor.
Tai blatul în două părţi. Aşezi prima felie, o însiropezi cu zeama de la compot, adaugi frişca amestecată cu bucăţi de fructe, apoi pui şi cealaltă parte de blat. îmbraci tortul cu frişca rămasă, apoi decorezi cu fructele, tăiate după preferinţă, şi cu fulgii de migdale.
Pofta buna!