Tort cu fructe confiate si frisca
PrinteazaTort cu fructe confiate si frisca din: unt, zahar, oua, sare, faina, amidon, praf de copt, gelatina, ricotta, lichior, fructe, ciocolata, lapte, migdale, frisca.
- 30 g unt
- 50 g zahăr
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf sare
- 50 g făină
- 30 g amidon
- 1/2 plic praf de copt
- 1 foaie gelatină
- 250 g brânză ricotta sau urdă duce
- 60 g zahăr pudră
- 6 linguri lichior de portocale
- 75 g fructe confiate
- 75 g ciocolată amăruie
- 150 ml lapte
- 30 g migdale decoijite
- 300 ml frişcă
Mod de preparare:
Se bate untul în bain-marie cu zahăr, ouă, zahăr vanilinat şi sare. Se scoate din baia de apă fierbinte şi se mai bate cca 10 min. până se răcoreşte.
Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi amidon. Aluatul se pune într-o formă unsă şi se coace cca 40 minute la 175 °C.
Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie pe 3 nivele.
Se amestecă ricotta cu 50 g zahăr pudră şi 2 linguri lichior; se înglobează fructele, ciocolata şi migdalele. Se dizolvă gelatina, se înglobează şi crema se dă la rece 30 minute.
Fiecare blat se stropeşte cu 2 linguri de lichior şi se asamblează cu cremă.
Tortul se ornează cu frisca şi se dă la rece.
Pofta buna!