Tort cu fructe de padure, migdale si fistic
PrinteazaTort cu fructe de padure, migdale si fistic
Ingrediente:
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 200 g unt
- 160 g zahar
- 2 oua
- 3 linguri de faina
- 100 migdale macinate
- 2 lingurite praf de copt
- 60 g samburi de fistic
- 100 g stafide
- 200 g malai grisat
- maduva de la 2 batoane de vanilie
- 3 linguri Amaretto sau 4 picaturi esenta de migdale
- 200 g fructe de padure amestecate
- 150 ml frisca
- menta
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Spălaţi lămâia şi portocala cu apă fierbinte, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie, apoi curăţaţi-le coaja. Stoarceţi portocala. Bateţi untul cu 150 g zahăr până obţineţi un amestec cremos.
Incorporaţi ouăle. Amestecaţi făina, migdalele şi praful de copt şi adăugaţi-le în amestecul cu unt, ouă, zahăr. Incingeţi cuptorul la 180°C. Adăugaţi în amestecul cu ou fisticul, lămâie şi portocală, precum şi lichiorul şi esenţa de migdale.
Frământaţi totul într-un aluat omogen. Tapetaţi cu hârtie pentru copt o formă de tartă (0,24 cm), turnaţi aluatul şi coaceţi-l 40-45 de minute. Pregătiţi fructele.
Bateţi frişca împreună cu 10 g de zahăr şi turnaţi-o peste prăjitură. Presăraţi fructele de pădure, ornaţi cu mentă şi zahăr pudră.
Tort cu fructe de padure, migdale si fistic
Pofta buna!