Tort cu fructe de pădure şi bezea
PrinteazaTort cu fructe de pădure şi bezea din: albusuri, otet de vin alb, zahar, zahar vanilinat, amidon, frisca, intaritor pentru frisca, mascarpone, sirop de vanilie si fructe de padure.
bezea:
- 6 albusuri
- 2 lingurite otet de vin alb
- 400 g zahar
- 2 linguri zahar vanilinat
- 2 lingurite amidon
umplutura:
- 400 g frisca
- 2 lingurite zahar
- 2 plicuri intaritor pentru frisca
- 250 g mascarpone
- 3 linguri sirop de vanilie
- 550 g fructe de padure amestecate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 100°C. Pentru bezea bateţi albuşurile şi turnaţi din când în când oţet, zahăr şi zahăr vanilinat până când amestecul o culoare alb strălucitoare şi devine tare. încorporaţi amidonul.
Tapetaţi 2 tăvi cu hârtie pentru copt, desenaţi câte un cerc cu 0 26 cm, apoi aşezaţi hârtia cu desenul în jos. întindeţi câte o jumătate din bezea pe fiecare cerc şi lăsaţi bezeaua mai degrabă să se usuce decât să se coacă 3-4 ore, ţinând cuptorul uşor deschis. Bezeaua trebuie să rămână albă.
Bateţi frişca cu întăritorul şi zahărul. Amestecaţi siropul de vanilie şi mascarpone, adăugaţi frişca şi aşezaţi ta rece. Spriţaţi crema câte 1/3 pe fiecare blat.
Pe unul din ele presăraţi fructe, spriţaţi restul cremei şi, din nou, fructe. Aşezaţi-l peste primul blat, ornaţi tortul şi serviţi-l proaspăt.
Tort cu fructe de pădure şi bezea
Pofta buna!
Arata foarte bine tortul de bezea