Tort cu fructe de pădure şi bezea

Printeaza

Tort cu fructe de pădure şi bezea din: albusuri, otet de vin alb, zahar, zahar vanilinat, amidon, frisca, intaritor pentru frisca, mascarpone, sirop de vanilie si fructe de padure.

Ingrediente:Tort cu fructe de pădure şi bezea

bezea:

  • 6 albusuri
  • 2 lingurite otet de vin alb
  • 400 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilinat
  • 2 lingurite amidon

umplutura:

  • 400 g frisca
  • 2 lingurite zahar
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri sirop de vanilie
  • 550 g fructe de padure amestecate

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 100°C. Pentru bezea bateţi albuşurile şi turnaţi din când în când oţet, zahăr şi zahăr vanilinat până când amestecul o culoare alb strălucitoare şi devine tare. încorporaţi amidonul.

Tapetaţi 2 tăvi cu hârtie pentru copt, desenaţi câte un cerc cu 0 26 cm, apoi aşezaţi hârtia cu desenul în jos. întindeţi câte o jumătate din bezea pe fiecare cerc şi lăsaţi bezeaua mai degrabă să se usuce decât să se coacă 3-4 ore, ţinând cuptorul uşor deschis. Bezeaua trebuie să rămână albă.

Bateţi frişca cu întăritorul şi zahărul. Amestecaţi siropul de vanilie şi mascarpone, adăugaţi frişca şi aşezaţi ta rece. Spriţaţi crema câte 1/3 pe fiecare blat.

Pe unul din ele presăraţi fructe, spriţaţi restul cremei şi, din nou, fructe. Aşezaţi-l peste primul blat, ornaţi tortul şi serviţi-l proaspăt.

Tort cu fructe de pădure şi bezea

Tort cu fructe de pădure şi bezea

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine tortul de bezea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.