Tort cu fructe de padure si ciocolata
PrinteazaTort cu fructe de padure si ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, frisca, ciocolata, fructe de padure, amidon, coniac.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 6 linguri ulei
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă şi decor:
- 600 ml frişcă lichidă
- 200 g ciocolată cu lapte
- 400 g fructe de pădure congelate
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriţă rasă amidon
Pentru sirop:
- 3 linguri zahăr
- 2-3 linguri coniac
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi zahărul şi continui să baţi până se dizolvă zahărul. încorporezi treptat gălbenuşurile, apoi făina cernută, alternând cu uleiul.
Torni compoziţia în tava de 23 cm, tapetată cu hârtie de copt unsă. Coci blatul 30 de minute, în cuptorul preîncălzit. După ce s-a răcit, îl tai în 4 foi subţiri.
Caramelizezi zahărul şi stingi cu 200 ml apă. Laşi să mai fiarbă 2-3 minute, iar când s-a răcit, adaugi coniacul.
Baţi 500 ml frişcă rece. Din fructele congelate, zahăr şi 1 lingură amidon, faci un piure de fructe, pe foc mic. Adaugi amidonul, omogenizezi şi laşi să se răcească.
Topeşti la bain-marie ciocolata şi 100 ml frişcă. Răceşti crema în frigider şi o baţi cu mixerul după 2-3 ore.
Aşezi pe farfurie un blat, îl însiropezi, întinzi piure de fructe şi frişcă, apoi acoperi cu un alt blat însiropat, pe care pui un strat fin de piure de fructe şi crema ganache. Următorul blat însiropat va fi la fel ca primul.
Acoperi cu ultimul blat şi îmbraci tortul în frişcă.
Il pastrezi la frigider.
Pofta buna!