Tort cu fructe de padure si migdale
PrinteazaTort cu fructe de padure si migdale din: oua, faina, vanilie, ulei, zahar pudra, sare, mascarpone, smantana, zahar pudra, fructe de padure, gelatina, fulgi de migdale, foi de gelatina.
Pentru blat:
- 3 ouă
- 3-4 linguri făină
- 1 esenţă vanilie
- 1-2 linguri ulei
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 praf sare
Pentru cremă:
- 300 g mascarpone
- 200 g smântână pentru frişcă
- 100 g zahăr pudră
- 200 g fructe de pădure
- 1 plic gelatină
- 1 esenţă de vanilie
Pentru decor:
- fulgi de migdale
- 300-400 g fructe de pădure
- 50 ml apă
- 100-150 g zahăr
- 6 foi gelatină
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile spumă cu praful de sare şi cu zahărul pudră. în alt bol, freci gălbenuşurile cu uleiul şi cu esenţa de vanilie, apoi le adaugi peste albuşuri şi amesteci uşor, de jos în sus.
Incorporezi treptat făina, torni compoziţia într-o tavă rotundă cu fund detaşabil tapetată şi dai la cuptorul încins în prealabil până trece testul scobitorii.
Mixezi mascarpone cu zahărul şi cu esenţa de vanilie. Separat, baţi smântana pentru frişcă şi o încorporezi în prima compoziţie. Adaugi fructele de pădure, amesteci şi pui gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Laşi blatul în forma de tort, torni crema, nivelezi şi dai la frigider 30-40 de minute.
Prepari jeleul astfel: amesteci apa cu zahărul şi le pui pe foc. Laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe siropul, adaugi fructele de pădure şi mai laşi cel mult 5 minute. Ţii foile de gelatină în apă rece, iar când încep să se topească le pui peste siropul cu fructe şi amesteci bine.
Torni compoziţia peste cremă şi mai laşi la frigider 3-4 ore. Scoţi cu grijă tortul din formă şi îl decorezi cu fulgi de migdale înainte de servire.
Pofta buna!