Tort cu fructe şi frişca
PrinteazaTort cu fructe şi frişca
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr (150 g)
- 6 linguri făină (150 g)
- 1 lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă
- vanilie
- 750 g fructe (căpşuni, cireşe, vişine, caise)
- 5 linguri rom
- 1 kg frişcă bătută
Mod de preparare:
Se face un blat de pandişpan obişnuit. Cind este rece se taie în trei foi. Fructele se curăţă de simburi sau de coajă şi se taie felii.
Se presară cu zahărul şi se stropesc cu romul (se lasă astfel 1 oră). Se aşază prima foaie pe platou şi deasupra 1/2 din fructe cu o parte din siropul lăsat şi cu care se stropeşte foaia.
Peste fructe se pune un strat de frişcă de 2 cm apoi foaia a doua şi se procedează la fel şi cu ultima foaie peste care se presară 1/2 din fructe.
Se ornează cu restul de frişcă cu cornetul cu şpriţ crestat la capăt. Se dă 3- 4 ore la frigider.
Pofta buna!