Tort cu fructe si piscoturi
PrinteazaTort cu fructe si piscoturi din: piscoturi, fructe, lapte, oua, zahar, amidon, faina, vanilie.
- 150 g pişcoturi de şampanie
- 300 g fructe de sezon
- frunze de mentă
- 4 gălbenuşuri
- 750 ml lapte
- 150 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 25 g făină albă
- 25 g amidon alimentar
Mod de preparare:
Se fierbe laptele cu seminţele din păstaia de vanilie. Se separă ouăle. Se adaugă zahărul în gălbenuşuri şi se bate. Se adaugă un polonic de lapte şi se mixează bine compoziţia.
Se adaugă făina cernută şi se amestecă bine ca să nu rămână cocoloaşe. Se adaugă restul laptelui cu un polonic, amestecând mereu.
Se fierbe compoziţia la foc mic, amestecând din când în când până începe să se îngroaşe. Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se adaugă în cremă.
Intr-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt se aşază pişcoturile, pe centru şi pe margini, cât mai apropiate. Se pun un strat de cremă, apoi fructe şi pişcoturi sfărâmate, apoi cremă şi deasupra se ornează cu fructe şi frunze de mentă.
Se dă la frigider minimum o oră.
Pofta buna!