Tort cu fulgi de ciocolata
Printeaza Tort cu fulgi de ciocolata din: zahar, faina, praf de copt, cacao, cirese, smantana, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata.
- 90 g zahăr brun
- 75 g făină cu praf de copt, cernută
- 25 g pudră de cacao, cernută
- 2 linguri făină de porumb
- 2 conserve (425 g) cireşe
- 3-4 linguri kirsch
- 450 ml smântână dulce, grasă, bătută
- 25 g fulgi de migdale, prăjiţi
- fulgi de ciocolată amăruie, pentru ornat
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte la 180°C. Se tapeteazâ cu hârtie pergament.
Ouăle şi zahărul se bat cu telul, apoi se adaugă făină şi cacao. Compoziţia se toarnă în formă şi se coace 40-45 de minute. Făina de porumb se încălzeşte la temperatură medie.
Se adaugă zeama din conservele de cireşe şi se lasă să dea în clocot, amestecând până se îngroaşă compoziţia, apoi se lasă să fiarbă la foc mic 2 minute.
Cireşele se curăţă de sâmburi, câteva se pun deoparte, iar restul se adaugă împreună cu kirschul la zeamă.
Blatul se taie în trei. Intre foi se întinde întreaga cantitate de cireşe şi trei sferturi din frişca. Marginile tortului se îmbracă în frişca şi se decorează cu fulgi de migdale.
Suprafaţa tortului se ornează cu frişcă şi se decorează cu fulgii de ciocolată şi câteva cireşe.
Pofta buna!