Tort cu gem de capsuni si frisca
PrinteazaTort cu gem de capsuni si frisca din: oua, zahar, unt, lapte, faina, sare, mere, scortisoara, praf de copt, gem de capsuni, frisca, nes.
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 200 g unt
- 440 ml lapte
- 500 g făină
- sare
- 2 mere
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 plic praf de copt
- 1 borcan gem de căpşuni
- 250 g frişcă
- 1 linguriţă nes
Mod de preparare:
Mixezi untul la temperature camerei cu zahărul şi un praf de sare. Adaugi ouăle, laptele călduţ, făina, praful de copt şi scorţişoara. Dai merele prin râzătoare, le storci şi le adaugi în compoziţie.
Torni aluatul în formă de tort şi îl ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească şi îl tai în 3 felii egale. Ungi fiecare felie cu gem de căpşuni, le suprapui.
La final, ornezi cu frişcă amestecată cu nes.
Pofta buna!