Tort cu gem de capsuni si miere
PrinteazaTort cu gem de capsuni si miere din: oua, zahar, faina, gem de capsuni, frisca, esenta de vanilie, gelatina, miere, margarina.
Pentru ruladă:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1 borcan gem de căpşuniPentru cremă:
- 500 ml frişcă
- 2 esenţe de vanilie
- 1 plic gelatina
Pentru decor:
- 150 g zahăr pudra
- 3 linguri apa
- 1 lingura miere
- 1 lingurita rasa margarina
- 1/2 plic gelatina
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile rând pe rând şi făina în ploaie, amestecând uşor, de jos în sus.
Impărţi aluatul în două şi coci două foi. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l coci 20 de minute.
Răstorni foaia pe un prosop umed, desprinzi hârtia, apoi o rulezi şi o laşi să se răcească. La fel procedezi şi cu a doua foaie.
După ce s-au răcit foile de ruladă, le desfaci, întinzi gemul de căpşuni, rulezi din nou şi le tai felii de 1 cm grosime. Baţi frişca cu esenţa de vanilie şi cu gelatina topită şi o dai la rece.
Tapetezi un castron cu o folie de plastic, apoi aşezi un strat de felii de ruladă. Pui jumătate de frişcă, felii de ruladă şi restul de frişcă. Il acoperi cu un capac şi-l dai la frigider pentru două ore.
Topeşti gelatina in cele trei linguri de apă, adaugi mierea şi margarina şi la final zahărul pudră. Frămânţi totul până obţii o pastă elastică precum un aluat.
Răstorni tortul de rulade pe un platou. Din pasta de zahăr faci picioarele şi capul ţestoasei (ca în imagine).
Tort cu gem de capsuni si miere
Pofta buna!