Tort cu gem de prune si nuci
PrinteazaTort cu gem de prune si nuci din: faina, margarina, zahar pudra, apa, gris, nuci, gem de prune.
Pentru blat:
- 250 g făină
- 150 g margarina
- 100 g zahăr pudră
- 8 linguri apă
Pentru umplutură:
- 3 linguri gris
- 200 g nuci mărunţite
- 500 g gem de prune
Pentru ornat:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi margarina cu zahărul pudră până devin o cremă. Torni apa, adaugi făina şi amesteci până se încorporează ingredientele.
Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 2 ore. După aceea, întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, îl frămânţi câteva minute, apoi îl pui într-o tavă şi-l înţepi din loc în loc cu o furculiţă.
Deasupra presari grisul, apoi acoperi cu gemul de prune amestecat cu nucile mărunţite. Dai tarta la cuptorul preîncălzit cam 30 de minute, până se rumeneşte. Serveşti presărată cu zahăr pudră.
Pofta buna!