Tort cu glazura de cafea
PrinteazaTort cu glazura de cafea din: oua, zahar vanilat, unt, ciocolata, faina, cafea.
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 6 plicuri cu zahăr vanilat
- 50 g unt
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g făină
Pentru glazura:
- 150 g zahăr
- 4 linguri cu cafea concentrată
Mod de preparare:
Intr-un vas, freacă cele trei gălbenuşuri cu 100 g zahăr şi cu pliculeţele de zahăr vanilat până vei obţine o cremă. Separat, freacă spumă untul, după care adaugă-l în prima compoziţie. Adaugă ciocolata moale împreună cu o lingură cu apă şi cu făina, iar la final, după ce ai amestecat bine, cele trei albuşuri bătute spumă.
Toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu puţină grăsime şi tapetată cu făină. Coace cam jumătate de oră, la cuptor, la foc mediu. Scoate tortul din formă după ce s-a răcit şi glasează-l cu glazura de cafea.
Pentru glazură, pune într-o cratiţă zahărul împreună cu cele patru linguri de cafea concentrată şi amestecă până la dizolvare. Apoi pune cratiţa pe foc şi lasă să fiarbă până se leagă. Lasă să se răcească şi amestecă energic cu o lingură de lemn, ca la şerbet, până glazura se deschide la culoare, după care ornează tortul.
Serveşte cu fructe de pădure proaspete.
Tort cu glazura de cafea
Pofta buna!