Tort cu glazura de ciocolata cu menta
PrinteazaTort cu glazura de ciocolata cu menta din: cacao, apa, unt, zahar, mere, bicarbonat, faina, vanilie, praf de copt, lapte, ciocolata.
- 60 g cacao
- 180 ml apă fiartă
- 180 g unt moale
- 1 3/4 cană cu zahăr
- 180 g sos de mere
- 125 ml iaurt simplu
- 5 g bicarbonat de sodiu
- 5 ml esenţă de vanilie
- 2 1/4 căni cu făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- un praf de sare
Pentru glazura:
- 500 g zahăr
- 125 g cacao
- 80 ml lapte
- 100 g ciocolată cu cremă de mentă, ruptă în bucăţele
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de tort cu diametrul de 28 cm. Amestecă cacaua cu apa fierbinte, apoi lasă să se răcească la temperatura camerei.
Bate untul cu zahărul, până obţii o compoziţie cremoasă, deschisă la culoare. Adaugă cacaua şi mixează foarte bine.
Separat, amestecă sosul de mere cu iaurtul, bicarbonatul şi esenţa de vanilie. Intr-un alt castron, cerne făina împreună cu praful de copt, apoi adaug-o în compoziţia de iaurt, alternând cu crema de unt.
Toarnă totul în tavă şi coace timp de 45 de minute. Lasă blatul să se răcească în tavă.
Pentru glazură, combină toate ingredientele până obţii o pastă. întinde-o uşor pe toată suprafaţa tortului şi deasupra presară ciocolata.
Pofta buna!