Tort cu inghetata de cafea
PrinteazaTort cu inghetata de cafea din: ciocolata, unt, zahar, oua, praf de copt, sare, vanilie, faina, cacao, frisca, lapte, lichior, nes.
Pentru blat:
- 200 g ciocolată de menaj
- 50 g unt
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
- 100 g făină
- 1 lingură cacao
Pentru îngheţată:
- 2 căni frişcă lichidă
- 150 ml lapte dulce
- 2 linguri cafea măcinată mare
- 100 g zahăr
- 2 linguri lichior de cafea
- 1 linguriţă nes
Pentru decor:
- 50 g frişcă
- câteva boabe de cafea
Mod de preparare:
Topeşti la bain-marie ciocolata şi untul. Mixezi ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie şi sarea, până obţii un amestec omogen. în crema de ciocolată răcită, încorporezi compoziţia cu ouăle, făina, praful de copt şi pudra de cacao.
Coci aluatul în tava pentru tort tapetată cu hârtie de copt, ia foc mediu, pentru 30 de minute.
Pregăteşti îngheţata aşa: Pui la fiert laptele cu zahărul. Când acesta din urmă s-a topit, iei vasul de pe foc, adaugi cafeaua, amesteci şi acoperi vasul cu un capac.
După 10 minute, strecori laptele printr-o strecurătoare pentru ceai. Mixezi frişca lichidă rece şi adaugi treptat cafeaua cu lapte răcită, nesul şi lichiorul de cafea.
Torni crema peste blat şi congelezi cel puţin 5 ore. Când serveşti tortul, îl decorezi cu frişca şi boabe de cafea.
Tort cu inghetata de cafea
Pofta buna!