Tort cu inghetata de cafea

Printeaza

Tort cu inghetata de cafea din: ciocolata, unt, zahar, oua, praf de copt, sare, vanilie, faina, cacao, frisca, lapte, lichior, nes.

Ingrediente:tort_cu_inghetata_de_cafea

 

Pentru blat:

  • 200 g ciocolată de menaj
  • 50 g unt
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 100 g făină
  • 1 lingură cacao

Pentru îngheţată:

  • 2 căni frişcă lichidă
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 linguri cafea măcinată mare
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 1 linguriţă nes

Pentru decor:

  • 50 g frişcă
  • câteva boabe de cafea

 

Mod de preparare:

Topeşti la bain-marie ciocolata şi untul. Mixezi ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie şi sarea, până obţii un amestec omogen. în crema de ciocola­tă răcită, încorporezi compoziţia cu ouăle, făina, praful de copt şi pudra de cacao.

Coci aluatul în tava pentru tort tapetată cu hârtie de copt, ia foc mediu, pentru 30 de minute.

Pregăteşti îngheţata aşa: Pui la fiert laptele cu zahărul. Când acesta din urmă s-a topit, iei vasul de pe foc, adaugi cafeaua, amesteci şi acoperi vasul cu un capac.

După 10 minute, strecori laptele printr-o strecurătoare pentru ceai. Mixezi frişca lichidă rece şi adaugi treptat cafeaua cu lapte răcită, nesul şi lichiorul de cafea.

Torni crema peste blat şi congelezi cel puţin 5 ore. Când serveşti tortul, îl decorezi cu frişca şi boabe de cafea.

Tort cu inghetata de cafea

tort_cu_inghetata_de_cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.