Tort cu kiwi, ananas si capsuni

Printeaza

Tort cu kiwi, ananas si capsuni din: oua, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, zeama de lamaie, smântână pentru frişcă, frişcă, întăritor frişcă, compot de ananas, căpşuni, kiwi, portocale.

Tort cu kiwi, ananas si capsuni

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 8 linguri făină
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • zeama de la 1 lămâie

Pentru cremă:

  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 400 ml frişcă
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 plic întăritor frişcă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 cutie compot de ananas
  • 500 g căpşuni
  • 2 kiwii
  • 2 portocale

Mod de preparare:

Albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare. Adaugi apă şi zeamă de lămâie şi baţi în continuare, până se întăreşte spuma. Adaugi zahărul, vanilia şi baţi până capătă aspect de bezea.

Freci gălbenuşurile cu uleiul. Amesteci albuşurile şi încorporezi uşor făina. Compoziţia obţinută o torni într-o formă (de 26 cm), tapetată cu hârtie de copt.

Coci la cuptor, la foc moderat, timp de 35- 40 de minute. După ce blatul s-a copt, îl laşi să se răcească.

Cureţi fructele de coajă (portocalele, kiwi), le tai pătrăţele şi le laşi la scurs. Smântână o baţi împre­ună cu frişca şi zahărul pudră. Adaugi întăritorul de frişcă.

Blatul îl tai în trei şi îl însiropezi cu sirop de la compotul de ananas. Frişca o pui între foi (o parte o opreşti pentru a îmbrăca tortul).

Peste frişcă aşezi un rând de fructe. îmbraci tortul în restul de frişcă şi ornezi cu fructe după imaginaţie sau în funcţie de tema evenimentului.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A fost bun tortul ca mi-ai facut pofta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.