Tort cu lamai verzi
PrinteazaO reteta de tort cu lamai verzi si biscuiti cu portocale, unt, foite de gelatina, oua, zahar, mango, frisca, piure de mango, zahar vanilinat si nuca de cocos.
blat:
- 125 g biscuiţi cu portocale
- 75 g unt
cremă:
- 7 foiţe de gelatină
- 4 lămâi verzi
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 250 g piure de mango
- 250 ml frişcă
- 1 mango copt
ornament:
- 150 ml frişcă
- 1 pacheţel zahăr vanilinat
- 75 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Fărâmiţaţi biscuiţii. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu biscuiţii. Puneţi amestecul rezultat într-o formă de sufleu (0, 26 cm) şi apăsaţi uşor. Lăsaţi-l circa 30 de minute la rece. Pentru cremă, înmuiaţi gelatina.
Spălaţi lămâile cu apă fierbinte, curăţaţi-le coaja şi stoarceţi-le. Separaţi ouăle. La bain-marie bateţi gălbenuşurile cu 60 g zahăr şi sucul de lămâie. Stoarceţi gelatina şi dizolvaţi-o aici, amestecând continuu. Amestecaţi piureul de mango şi coaja de lămâie.
Incorporaţi-l în crema de ou şi păstraţi-o la rece. Bateţi frişca. Curăţaţi fructul de mango şi tăiaţi-l cuburi. Incorporaţi-l în cremă, împreună cu frişca. Bateţi albuşurile şi turnaţi zahărul în ploaie. Când crema începe să se închege, încorporaţi şi acest amestec.
Inchideţi blatul într-un inel de tort, întindeţi cre- rpa şi lăsaţi prăjitura cca. 4 ore la rece. îndepărtaţi inelul de tort. Bateţi frişca cu zahărul vanilinat şi întindeţi-o pe tort, vălurit. Ornaţi tortul cu nucă de cocos răzuită.
Poftă bună!