Tort cu lamai verzi

Printeaza

O reteta de tort cu lamai verzi si biscuiti cu portocale, unt, foite de gelatina, oua, zahar, mango, frisca, piure de mango, zahar vanilinat si nuca de cocos.

Ingrediente:Tort cu lamai verzi

blat:

  • 125 g biscuiţi cu portocale
  • 75 g unt

cremă:

  • 7 foiţe de gelatină
  • 4 lămâi verzi
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 250 g piure de mango
  • 250 ml frişcă
  • 1 mango copt

ornament:

  • 150 ml frişcă
  • 1 pacheţel zahăr vanilinat
  • 75 g nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Fărâmiţaţi biscuiţii. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu biscuiţii. Puneţi amestecul rezul­tat într-o formă de sufleu (0, 26 cm) şi apăsaţi uşor. Lăsaţi-l circa 30 de minute la rece. Pentru cremă, înmuiaţi gelatina.

Spălaţi lămâile cu apă fierbinte, curăţaţi-le coaja şi stoarceţi-le. Separaţi ouăle. La bain-marie bateţi gălbenuşurile cu 60 g zahăr şi sucul de lămâie. Stoarceţi gelatina şi dizolvaţi-o aici, amestecând continuu. Amestecaţi piureul de mango şi coaja de lămâie.

Incorporaţi-l în crema de ou şi păstraţi-o la rece. Bateţi frişca. Curăţaţi fructul de mango şi tăiaţi-l cuburi. Incor­poraţi-l în cremă, împreună cu frişca. Bateţi albu­şurile şi turnaţi zahărul în ploaie. Când crema în­cepe să se închege, încorporaţi şi acest amestec.

Inchideţi blatul într-un inel de tort, întindeţi cre- rpa şi lăsaţi prăjitura cca. 4 ore la rece. îndepărtaţi inelul de tort. Bateţi frişca cu zahărul vanilinat şi întindeţi-o pe tort, vălurit. Ornaţi tortul cu nucă de cocos răzuită.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.