Tort cu lichior de vişine si friscă
PrinteazaTort cu lichior de vişine si friscă
Blat:
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 1 pacheţel de zahăr vanilinat
- 4 ouă
- 1 praf de copt
- 1 lingură de cacao
- 100 g migdale măcinate
- 300 g făină
- 1 lingură de cacao
- 200 g ciocolată rasă
Umplutură:
- lichior de vişine
- 600 g frişca
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 pacheţel de zahăr vanilinat
- în plus:
- unt pentru uns forma
- praline cu lichior de vişine
- ciocolată rasă
Mod de preparare:
Intr-un castron baţi spumă untul cu zahărul (tos şi vanilinat) şi ouăle. Incorporezi treptat şi făina, praful de copt, cacaoa, fulgii de ciocolată şi un pic din migdale.
Ungi cu unt forma de copt, o tapetezi cu migdale şi apoi torni uniform aluatul. Coci blatul în cuptor vreo 45-50 de minute, la 180 °C (foc moderat), după care îl laşi la răcit. Il scoţi din formă şi îl mai laşi un pic.
Tai blatul în jumătate şi însiropezi ambele părţi cu lichiorul. Frişca bine răcită o baţi spumă şi o amesteci cu zahărul pudră şi cu cel vanilinat. Pui un blat pe platou şi distribui pe el 1/3 din frişca, apoi pui peste el cealaltă jumătate de blat.
Imbraci tortul cu frişca, păstrând puţină pentru decor. Frişca rămasă o pui în punguţa de şpriţat, ataşându-i capătul în forma de stea, şi pe tort şpriţezi chiar o formă de stea din frişca! Pui tortul la rece şi înainte de a-l aduce la masă îl ornezi cu praline şi ciocolată rasă.
Tort cu lichior de vişine si friscă
Pofta buna!