Tort cu macese
PrinteazaTort cu macese din: biscuiti, margarina sau unt, nuci, frisca, branza, smantana, pasta de macese, gelatina, piure de castane, jeleu, biscuiti.
Pentru blat:
- 300 g biscuiţi
- 200 g margarina sau unt
- 200 g nuci măcinate
Pentru crema de măceşe:
- 200 ml frişcă lichidă
- 100 g brânză dulce proaspătă
- 3 linguri smântână
- 5 linguri pastă de măceşe
- 1 plic (10 g) gelatină
Pentru crema de castane:
- 200 ml frişcă lichidă
- 100 g brânză dulce
- 3 linguri smântână
- 5 linguri piure de castane
- 1 plic (10 g) gelatină
Pentru decor:
- 5 linguri pastă de măceşe
- 200 ml apă
- 2 plicuri jeleu pentru tort
- 300 g biscuiţi cu ovăz glazuraţi cu ciocolată
Mod de preparare:
Amesteci biscuiţii măruntiţi cu miezul de nucă şi margarina topită, apoi îi întinzi în strat uniform, într-o formă de tort (de 27 cm), cu inel detaşabil.
Aşezi pe margine biscuiţii traşi în ciocolată şi păstrezi la rece forma, pentru 15 minute.
Pentru crema de măceşe, hidratezi gelatina în 100 ml apă rece, iar după 10 minute o topeşti la bain-marie; mixezi frişca până se întăreşte, apoi încorporezi brânza şi smântână, pasta de măceşe şi gelatina călduţă.
Torni crema peste aluatul de biscuiţi şi o răceşti în frigider, pentru 1 oră.
Pentru crema de castane, mixezi frişca, smântână şi brânza dulce, apoi le amesteci cu piureul de castane şi cu gelatina călduţă, topită la bain-marie. întinzi crema peste cea de castane şi o păstrezi la rece pentru cel puţin 2 ore.
Pentru jeleu, diluezi pasta de măceşe cu apa şi o amesteci cu praful de jeleul pentru tort. Fierbi amestecul la foc mic, amestecând până se îngroaşă. Torni cu lingura glazura călduţă peste tort şi o laşi 1/4 oră la rece, să se întărească.
Păstrezi tortul la rece, de preferinţă de seara până dimineaţa.
Tort cu macese
Pofta buna!