Tort cu mandarine si nuca de cocos

Printeaza

Tort cu mandarine si nuca de cocos din: unt, zahar, faina, praf de copt, lapte de cocos, albus, mandarine, fulgi de cocos, ciocolata.

Ingrediente:Tort_cu_mandarine_si_nuca_de_cocos

  • 230 g unt moale
  • 425 g zahăr
  • 410 g făină pentru prăjituri
  • 15 g praf de copt
  • 300 ml lapte de cocos
  • 5 albuşuri mari
  • 2 mandarine, curăţate de coajă şi feliate
  • fulgi de cocos, pentru decor
  • 100 ml lapte de cocos
  • 300 g ciocolată albă, ruptă în bucăţi
  • 5 g coajă rasă de mandarine

 

Mod de preparare:

Mai întâi pregăteşte crema. Incălzeşte laptele de cocos, până dă aproape în fiert, la de pe foc, adaugă bucăţile de ciocolată şi amestecă până când se topesc.

Adaugă coaja de mandarine şi amestecă foarte bine, cu un tel. Lasă crema la frigider, câteva ore, sau peste noapte.

Pentru blat, freacă untul cu zahărul, până obţii o compoziţie cremoasă. Separat, cerne făina cu praful de copt, apoi încorporează-le în compoziţia de unt, alternativ cu laptele de cocos.

Bate albuşurile până se întăresc, apoi încorporează-le în amestecul de făină.

Toarnă aluatul în 2 forme rotunde cu diametrul de 20 cm, unse şi tapetate. Deasupra aşază felii de mandarine.

Coace blaturile timp de 30-40 de minute, până când un băţ introdus în centru iese curat. Scoate-le din forme şi lasă-le să se răcescă complet.

Scoate crema din frigider şi bate-o din nou. Unge un blat cu cremă, pune cel de-al doilea blat deasupra şi întinde crema rămasă pe margini. Acoperă cu fulgi de cocos.

Tort cu mandarine si nuca de cocos

Tort_cu_mandarine_si_nuca_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.