Tort cu mango si migdale

Printeaza

Tort cu mango si migdale din: oua, mango, migdale, lamaie, ardei, unt, zahar, faina.

Ingrediente:Tort cu mango si migdale

  • 1 mango, curăţat şi tăiat bucăţi
  • 4 ouă, bătute
  • 50 g migdale, măcinate
  • coaja răzuită de la 1 lămâie verde
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 ardei iute, tocat mărunt
  • 4 linguri sirop de zahăr sau miere
  • 225 g unt, înmuiat la temperatura camerei
  • 225 g zahăr
  • 175 g făină cu factor de creştere

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 5/190°C.

Aşază bucăţile de mango în tava rotundă de 20 cm şi stropeşte cu miere. Combină zahărul şi untul până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare şi apoi adaugă treptat ouăle, făina, migdalele şi coaja de lămâie.

Toarnă compoziţia în formă şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 40 minute – până când scobitoarea înfiptă în mijloc iese curată.

Lasă să se răcească în formă 5 minute înainte de a răsturna pe platou.

Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte restul de sirop, chilii şi zeama de lămâie şi stropeşte tortul înainte de a servi. Serveşte cu cremă de ou sau frişcă bătută.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.