Tort cu mango si migdale
PrinteazaTort cu mango si migdale din: oua, mango, migdale, lamaie, ardei, unt, zahar, faina.
- 1 mango, curăţat şi tăiat bucăţi
- 4 ouă, bătute
- 50 g migdale, măcinate
- coaja răzuită de la 1 lămâie verde
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1/2 ardei iute, tocat mărunt
- 4 linguri sirop de zahăr sau miere
- 225 g unt, înmuiat la temperatura camerei
- 225 g zahăr
- 175 g făină cu factor de creştere
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C.
Aşază bucăţile de mango în tava rotundă de 20 cm şi stropeşte cu miere. Combină zahărul şi untul până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare şi apoi adaugă treptat ouăle, făina, migdalele şi coaja de lămâie.
Toarnă compoziţia în formă şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 40 minute – până când scobitoarea înfiptă în mijloc iese curată.
Lasă să se răcească în formă 5 minute înainte de a răsturna pe platou.
Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte restul de sirop, chilii şi zeama de lămâie şi stropeşte tortul înainte de a servi. Serveşte cu cremă de ou sau frişcă bătută.
Pofta buna!