Tort cu mango
PrinteazaTort cu mango din: oua, mango, migdale, lamaie, unt, zahar, faina.
- 1 mango, curăţat şi tăiat bucăţi
- 4 ouă, bătute
- 50 g migdale, măcinate
- coaja răzuită de la 1 lămâie verde
- zeama de la 1/2 lămâie
- 4 linguri sirop de zahăr
- 225 g unt
- 225 g zahăr
- 175 g făină
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C.
Aşază bucăţile de mango în tava rotundă de 20 cm şi stropeşte cu miere. Amesteca zahărul şi untul până când amestecul devine pufos şi apoi adaugă treptat ouăle, făina, migdalele şi coaja de lămâie.
Toarnă compoziţia în formă şi nivelează suprafaţa.
Dă la cuptor 40 minute.
Intr-un vas mic, încălzeşte restul de sirop, chilii şi zeama de lămâie şi stropeşte tortul înainte de a servi.
Pofta buna!