Tort cu mascarpone si fragute
PrinteazaTort cu mascarpone si fragute din: piscoturi, mascarpone, smantana, unt de arahide, miere, gelatina, vanilie, fragute, ciocolata.
- 150 g pişcoturi
- 500 g mascarpone
- 200 g smântână
- 75 g unt de arahide
- miere după gust
- 1/2 pliculeţ gelatină granule
- 30 ml apă rece
- 1 lingură extract vanilie
- frăguţe
- ciocolată neagră pentru deco
- zeama dintr-un compot pentru înmuiat pişcoturile
Mod de preparare:
Gelatina se hidratează în apă rece, după care se topeşte pe baie de aburi, până ajunge în stare lichidă (nu trebuie să fiarbă!)
Cremele: se amestecă mascarpone cu smântână, extract de vanilie şi puţină miere. Se toarnă gelatina topită în fir subţire şi se omogenizează. In jumătate din compoziţie se înglobează untul de arahide.
Pişcoturile se umezesc puţin cu zeama de compot şi se aşază pe fundul formei de tort, ca un blat. Se adaugă crema cu unt de arahide, se nivelează şi se adaugă frăguţe.
Se toarnă deasupra crema de mascarpone albă. Se bate uşor forma de masă, pentru a elimina eventualele bule de aer.
Se dă tortul 2-3 ore la congelator, apoi se scoate şi se decorează cu ciocolată topită şi frăguţe.
Pofta buna!