Tort cu mascarpone si macarons

Printeaza

Tort cu mascarpone si macarons din: oua, faina, zahar, cacao, praf de copt, sare, ciocolata, lapte, mascarpone, frisca, macarons, fulgi de cocos.

Ingrediente:Tort_cu_mascarpone_si _macarons

Pentru blat:

  • 10 ouă
  • 250 g făină
  • 300 g zahăr pudră
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Pentru crema de ciocolată:

  • 100 g ciocolată neagră 80% cacao
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 5 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frişcă

Pentru crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră

Pentru sirop:

  • 4 linguri zahăr
  • 400 ml apă

Pentru decor:

  • macarons de cacao
  • 100 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până se dizolvă. Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi adaugi treptat crema de gălbenuşuri, făina, praful de copt şi cacaua, amestecând cu o lingură, de jos
în sus.

Coci blatul circa 40 minute, într-o formă cu diame trul de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 180°C. Scoţi blatul din formă, să se răcească pe un grătar.

Pentru crema de ciocolată, mixezi gălbenuşurile şi zahărul, până devin cremoase. Adaugi treptat laptele şi ciocolata ruptă bucăţele, după care pui compoziţia la bain-marie, pe foc mic şi laşi până se topeşte ciocolata, fără să dea în clocot, amestecând 10 minute, până se îngroaşă.

După ce crema s-a răcit, încorporezi brânza mascarpone şi frişca rece, în prealabil bătută. Pentru crema albă, mixezi mascarpone cu zahărul, apoi încorporezi frişca bătută.

Pentru sirop, pui zahărul într-un vas antiaderent şi îl caramelizezi. Stingi cu apa, apoi fierbi până se topeşte caramelul şi siropul devine omogen.

Tai blatul în 3 foi orizontale. însiropezi prima foaie, aşezată pe platou, o ungi cu cremă maro, suprapui alt blat, însiropezi şi ungi cu crema albă. Acoperi cu alt blat, pe care îl însiropezi mai puţin decât pe primele două.

Ungi cu un strat fin de cremă maro, apoi cu cremă albă. Decorezi cu cocos şi cu macarons. Dai tortul la rece până a doua zi.

Tort cu mascarpone si macarons

Tort_cu_mascarpone_si _macarons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.