Tort cu mascarpone si macarons
PrinteazaTort cu mascarpone si macarons din: oua, faina, zahar, cacao, praf de copt, sare, ciocolata, lapte, mascarpone, frisca, macarons, fulgi de cocos.
Pentru blat:
- 10 ouă
- 250 g făină
- 300 g zahăr pudră
- 50 g cacao
- 1/2 plic praf de copt
- sare
Pentru crema de ciocolată:
- 100 g ciocolată neagră 80% cacao
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri zahăr pudră
- 5 linguri lapte
- 250 g mascarpone
- 200 ml frişcă
Pentru crema de mascarpone:
- 250 g mascarpone
- 200 ml frişcă lichidă
- 50 g zahăr pudră
Pentru sirop:
- 4 linguri zahăr
- 400 ml apă
Pentru decor:
- macarons de cacao
- 100 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până se dizolvă. Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi adaugi treptat crema de gălbenuşuri, făina, praful de copt şi cacaua, amestecând cu o lingură, de jos
în sus.
Coci blatul circa 40 minute, într-o formă cu diame trul de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 180°C. Scoţi blatul din formă, să se răcească pe un grătar.
Pentru crema de ciocolată, mixezi gălbenuşurile şi zahărul, până devin cremoase. Adaugi treptat laptele şi ciocolata ruptă bucăţele, după care pui compoziţia la bain-marie, pe foc mic şi laşi până se topeşte ciocolata, fără să dea în clocot, amestecând 10 minute, până se îngroaşă.
După ce crema s-a răcit, încorporezi brânza mascarpone şi frişca rece, în prealabil bătută. Pentru crema albă, mixezi mascarpone cu zahărul, apoi încorporezi frişca bătută.
Pentru sirop, pui zahărul într-un vas antiaderent şi îl caramelizezi. Stingi cu apa, apoi fierbi până se topeşte caramelul şi siropul devine omogen.
Tai blatul în 3 foi orizontale. însiropezi prima foaie, aşezată pe platou, o ungi cu cremă maro, suprapui alt blat, însiropezi şi ungi cu crema albă. Acoperi cu alt blat, pe care îl însiropezi mai puţin decât pe primele două.
Ungi cu un strat fin de cremă maro, apoi cu cremă albă. Decorezi cu cocos şi cu macarons. Dai tortul la rece până a doua zi.
Tort cu mascarpone si macarons
Pofta buna!