Tort cu mere caramelizate
PrinteazaTort cu mere caramelizate din: oua, faina, zahar, mere, zahar vanilat, crema de vanilie, frisca.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
Iti mai trebuie:
- 1 cană zahăr
- 1 kg mere zemoase
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr
- 1 plic cremă de vanilie pentru prăjituri
- frişcă pentru ornat
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul câte puţin, gălbenuşurile pe rând şi, la urmă, pui făina amestecând uşor. Laşi compoziţia de blat deoparte. Caramelizezi 1 cană de zahăr într-o cratiţă cu diametrul de 25-27 cm.
Pui merele curăţate şi tăiate în patru peste caramel şi presari zahărul peste ele. Dai cratiţa la cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute. După ce s-a răcit, răstorni pe o tavă şi adaugi crema de vanilie preparată conform instrucţiunilor de pe plic şi ornezi cu frişcă.
Pofta buna!