Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata

Printeaza

Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata

Ingrediente:Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata

  • 4-5 mere
  • 4ouă
  • 6 linguri cu vârf de făină
  • 200 g zahăr tos
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apă fiartă
  • un praf de copt
  • 100 g ciocolată menaj

Preparare:

Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se bat bine cu zahărul şi apa clocotită, apoi se adaugă uleiul. După ce s-a topit zahărul, se pune albuşul bătut şi făina amestecată cu praful de copt.

Se tapetează o formă de tort cu făină. Se asază feliile de măr curăţate de coajă. Peste mere se pune compoziţia de blat şi se dă la cuptorul încins pentru aproximativ 45 de minute.

După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi se ornează cu frişca si cu ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.