Tort cu miere
PrinteazaTort cu miere din: oua, zahar, miere, amidon, faina, bicarbonat, lapte, zahar, Migdale, apa, zahar pudra.
Pentru blat:
- 3 ouă
- 50 g zahăr
- 125 ml miere densă
- 2 linguri amidon
- 200 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat
Pentru cremă:
- 600 ml lapte
- 150 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 2 linguri făină
Pentru decor:
- 200 g migdale
- 150 g zahăr pudră
- 1/3 pahar cu apă
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul aproximativ 10 minute. Adaugi mierea şi continui să mixezi. Compoziţia trebuie să-şi mărească volumul. Pui amidonul, bicarbonatul şi făina şi amesteci totul cu o lingură. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute.
Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi făina până se omogenizează. Torni laptele fierbinte în fir subţire. Această compoziţie o pui într-o cratiţă, la foc mediu, şi o amesteci până începe să dea în clocot. Ulterior, micşorezi flacăra şi fierbi crema, amestecând continuu, până când devine suficient de groasă. Blatul răcit îl tai în trei felii şi-l umpli cu crema rece.
Pentru marţipan, hidratezi migdalele în apă clocotită două minute. Ulterior, le descojeşti şi le aşezi într-o tavă la foc iute pentru a le usca, apoi le sfărâmi cu blenderul. Apa cu zahărul le pui la foc mic, amestecând continuu, iar când începe să fiarbă, dai amestecul deoparte.
Adaugi migdalele sfărâmate şi pui amestecul din nou pe foc două, trei minute. Aluatul obţinut îl aduni într-o biluţă, pe care o înveleşti în folie alimentară, şi-l laşi la răcit. Ulterior, îl întinzi pe masă şi-l decupezi în forme pe care le pui peste prăjitură.
Pofta buna!
A iesit bun tortul?