Tort cu morcovi caramelizati

Printeaza

Tort cu morcovi caramelizati din: zahar brun, ulei de rapita, iaurt, oua, esenta de vanilie, portocale, faina, praf de copt, scortisoara, morcov, unt.

Ingrediente: Tort_cu_morcovi_caramelizati

  • 200g de zahar brun, plus 3 linguri extra
  • 150ml ulei de rapita, plus extra pentru uns tava
  • 100g de iaurt
  • 3 oua
  • 2 linguriţe esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 3 portocale, zeama de la 2
  • 300g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura mix de condimente pentru prajituri, dupa preferinta
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 250g de morcov, ras

Ingrediente pentru morcovi caramelizati:

  • 225-250g de morcovi baby, curatati de coaja si taiati in două pe lungime
  • zeama de la 1 portocala
  • 25g de unt
  • 4 linguri de zahar brun

Mod de preparare:

Incepe prin a carameliza morcovii. Pune-i intr-o cratita suficient de mare cat sa incapa intr-un singur strat. Adauga zeama de portocala, untul, zaharul si suficienta apa pentru a acoperi cu 1 cm morcovii. Adu totul la punctul de fierbere, apoi lasa-i sa fiarba pana cand apa se evapora aproape complet, iar morcovii raman intr-un sirop lipicios.

Incinge cuptorul la 160°C. Unge cu ulei o forma rotunda de prajitura, cu diametrul de 23cm. Scoate morcovii caramelizati din cratita si aranjeaza-i pe fundul tavii, cu partea taiata in jos. Pastreaza cratita si siropul pentru mai incolo.

Combina 200g de zahar brun cu uleiul, iaurtul, ouale, vanilia si coaja rasa de la 2 portocale. Amesteca faina, mixul de condimente, scortisoara si morcovii rasi intr-un bol mare. Incorporeaza compozitia umeda, astfel incat sa obtii un mix omogen, apoi transfera-l cu ajutorul unei linguri peste morcovii din tava.

Da tortul la cuptor 45-50 de minute. Lasa-l sa se raceasca in tava timp de 20 de minute.

Intre timp, adauga zeama de portocale in cratita cu sirop, impreuna cu 3 linguri de zahar brun. Fierbe totul pana ce scade putin, apoi incorporeaza restul de coaja rasa.

Transfera tortul pe o farfurie si stropeste-l cu sirop. Serveste tortul caldut sau la temperaatura camerei.

Tort cu morcovi caramelizati

Tort_cu_morcovi_caramelizati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.