Tort cu mure
PrinteazaTort cu mure din: aluat, galbenus, migdale, lapte, vanilie, miere, frisca, mure, zahar.
- 1 pachet aluat de foietaj (450 g)
- 1 galbenus
- 40 g migdale taiate felii
- 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul)
- 300 ml lapte
- 1 pachet praf de budinca cu gust de vanilie
- 2 linguri miere
- 200 g frisca batuta
- 500 g mure
- zahar pudra.
Mod de preparare:
Se lasa aluatul sa se dezghete (daca e congelat) si se imbraca cu el o forma rotunda cu diametrul de 32 cm. Se apasa pe margini cu degetele, se inteapa, se unge cu galbenusul batut si se presara jumatate din migdalele taiate.
Se da la cuptorul incins la 200°C, se coace (la 180°C) circa 15 minute (dupa ce jos, pe fundul cuptorului, s-a pus un vas cu apa) si se lasa sa se raceasca.
Se dilueaza praful de budinca in 6 linguri de lapte. Separat, se pune la fiert laptele ramas impreuna cu miezul ras de vanilie si cand clocoteste se toarna in el praful de budinca (diluat in lapte) si se amesteca pana incepe din nou sa fiarba.
Se adauga si mierea si se lasa crema astfel obtinuta sa se raceasca, amestecand in ea din timp in timp.
Migdalele ramase (felii) se prajesc intr-o tigaie fara grasime. In crema de vanilie se incorporeaza frisca, se toarna peste aluatul copt, peste crema se pun murele, spalate si zvantate bine, si se presara zaharul pudra si migdalele prajite.
Pofta buna!