Tort cu nuca si gem

Printeaza

Tort cu nuca si gem din: faina, zahar, ulei, apa, nuca, bicarbonat, gem, cacao, ulei, frisca.

Ingrediente:Tort cu nuca si gem

  • 3 şi 1/2 câni făină
  • 1 cană zahăr
  • 1/2 cană ulei
  • 1 cană apă
  • 1 cană nucă măcinată
  • 1 linguriţă bicarbonat

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 800 g gem acrişor
  • 1 cană nucă măcinată

Pentru glazură ai nevoie de:

  • 250 g zahăr pudră
  • 6 linguri cacao
  • 8 linguri apă clocotită
  • 2 linguri ulei
  • 100 g frişcă vegetala pentru decor

 

Mod preparare blat:

Amesteci apa călduţă cu făina şi adaugi pe rând zahărul, uleiul, nuca mă­cinată şi bicarbonatul stins cu oţet sau zeamă de lămâie. Laşi aluatul 1 oră la frigider şi în acest timp ames­teci gemul cu nuca măcinată.

Impărţi apoi aluatul în 5 bucăţi din care întinzi 5 foi pe care le coci pe dosul tăvii de tort, la foc potrivit, 10-15 minute fiecare.

După ce le-ai copt pe toate şi s-au răcit, le umpli cu com­poziţia de gem şi pregăteşti glazura: amesteci apa clocotită cu zahărul, cacaua şi uleiul şi îmbraci tortul. Il decorezi cu nucă şi frişca vegetală sau după cum îţi place.

Tort cu nuca si gem

Tort cu nuca si gem

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.