Tort cu nuca si gem
PrinteazaTort cu nuca si gem din: faina, zahar, ulei, apa, nuca, bicarbonat, gem, cacao, ulei, frisca.
- 3 şi 1/2 câni făină
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 1 cană apă
- 1 cană nucă măcinată
- 1 linguriţă bicarbonat
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 800 g gem acrişor
- 1 cană nucă măcinată
Pentru glazură ai nevoie de:
- 250 g zahăr pudră
- 6 linguri cacao
- 8 linguri apă clocotită
- 2 linguri ulei
- 100 g frişcă vegetala pentru decor
Mod preparare blat:
Amesteci apa călduţă cu făina şi adaugi pe rând zahărul, uleiul, nuca măcinată şi bicarbonatul stins cu oţet sau zeamă de lămâie. Laşi aluatul 1 oră la frigider şi în acest timp amesteci gemul cu nuca măcinată.
Impărţi apoi aluatul în 5 bucăţi din care întinzi 5 foi pe care le coci pe dosul tăvii de tort, la foc potrivit, 10-15 minute fiecare.
După ce le-ai copt pe toate şi s-au răcit, le umpli cu compoziţia de gem şi pregăteşti glazura: amesteci apa clocotită cu zahărul, cacaua şi uleiul şi îmbraci tortul. Il decorezi cu nucă şi frişca vegetală sau după cum îţi place.
Tort cu nuca si gem
Poftă bună!