Tort cu nuci I
Printeaza- 8 albuşuri
- 400 g zahăr pudră
- 5 linguriţe cacao
- 250 g nuci măcinate
- 2 linguri pesmet
Ingrediente crema :300 g unt, 100 g cacao, 200 g zahăr, vanilie, coajă rasă de portocală, 8 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Pentru glazură se poate folosi frişcă sau şerbet. Se face un sirop din câteva linguri de apă cu zahăr, se parfumează cu vanilie sau portocală, se dă la o parte şi se acoperă cu un prosop ud.
Se bat albuşurile spumăşi se amestecă cu compoziţia răcorită, apoi se dă din nou la fiert pe marginea plitei, până când se îngroaşă şi se dă la rece.
Separat, se bate untul spumăşi se amestecă cu cacaoa şi cu crema răcită, după care se umplu foile şi se ornează cu frişcă.
Pofta buna!