Tort cu nuci si nes

Printeaza

Tort cu nuci si nes din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, nuci, nes, frisca, cacao, cafea.

Ingrediente:Tort cu nuci si nes

Pentru blat:

  • 175 g unt nesărat
  • 175 g zahăr pudră
  • 3 ouă mari
  • 175 g făină
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1/2 cană cu nuci măcinate
  • 2 linguriţe cu nes amestecate cu 2 linguri de apă fierbinte

Pentru crema de nes:

  • 300 g unt nesărat
  • 2 linguri cu frişcă lichidă
  • 4 linguriţe cu nes dizolvate în puţină apă fierbinte
  • 700 g zahăr pudră

Pentru decor:

  • 55 g cacao
  • 200 ml frişcă nuci mărunţite
  • boabe de cafea acoperite cu ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru blat, încălzeşte cuptorul la 190°C.

Unge şi tapetează 2 tăvi rotunde cu diametrul de 20 cm. Bate untul şi zahărul într-un castron până obţii o cremă deschisă la culoare. Adaugă treptat ouăle, alternativ cu o lingură de făină.

Cerne făina rămasă şi praful de copt şi omogenizează. Adaugă nucile măcinate şi cafeaua şi amestecă bine.

Imparte compoziţia între cele două tăvi şi coace timp de 25 de minute, până când blatul devine auriu.

Lasă să se răcească în tavă 5 minute, apoi scoate-l şi lasă-l să se răcească complet.

Pentru cremă, bate untul până se înmoaie, apoi adaugă frişca şi cafeaua. Treptat încorporează zahărul şi mixează până obţii o cremă moale, omogenă.

Pune un blat pe un platou şi întinde cremă într-un strat. Pune cel de-al doilea blat deasupra şi acoperă cu crema rămasă.

Pentru a decora tortul, presară cacao deasupra şi pe margini.

Bate frişca lichidă până se întăreşte şi pune-o într-o pungă de ornat. Decorează tortul cu floricele, deasupra cărora aşezi câte o jumătate de nucă şi boabe de cafea acoperite cu ciocolată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.