Tort cu orez expandat
PrinteazaTort cu orez expandat din: orez, cicolata, galbenus, zahar, frisca, branza de vaci, esenta de vanilie, visine.
Pentru blat:
- 70 g orez expandat
- 100 g ciocolată
Pentru umplutură:
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 200 ml frişca lichidă
- 250 g brânza de vaci cremoasă
- 1 esenţă de vanilie
- 200 g vişine
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o torni peste orezul expandat şi amesteci. Imbraci o formă de tort mai mică cu pereţi detaşabili cu folie de plastic.
Torni amestecul şi îmbraci şi pereţii formei, apăsând cu o lingură. Dai la rece ca să se întărească.
Pui gălbenuşurile cu zahărul pe baie de aburi şi amesteci continuu până se îngroaşă. Dai să se răcească, apoi le mixezi cu frişca bătută, brânza de vaci scursă şi vanilia.
Scoţi sâmburii vişinelor şi le laşi la scurs (opreşti câteva întregi pentru decor). Amesteci vişinele fără sâmburi cu crema de brânză şi torni totul în formă.
Pui vişinele întregi şi dai la frigider.
Tort cu orez expandat
Pofta buna!