Tort cu pepene rosu
PrinteazaTort cu pepene rosu din: aluat de foitaj, zahar, unt, coniac, pepen rosu, gelatina, zahar, vin, suc de lamaie, frisca, frunze de menta, coaja de lamaie.
pentru blat:
- 2 foi aluat de foitaj dezghetate
- pentru caramel:
- 400 g zahar
- 30 g unt
- 2 lingurite coniac
pentru umplutura:
- 500 g pepene rosu fara coaja si seminte
- 1 plic gelatina alba
- 75 ml apa
- 2-3 plicuri gelatina rosie
- 50 g zahar
- 250 ml vin rosu sau roze dulce
- sucul de la o lamaie
pentru decor:
- 150 ml frisca
- frunze de menta
- fasii subtiri de coaja de lamaie
- 150 g cubulete de pepene rosu
Mod de preparare:
Tai pepenele roşu cuburi, îi scoţi seminţele şi-l pui într-un bol. Il acoperi cu un capac sau cu o farfurie şi-l dai la rece. Intinzi aluatul de foitaj, tai dupa o forma rotunda cu inel detasabil. Procedezi la fel si cu a doua foaie. Coci pana se rumenesc. Ca sa nu se umfle, poti pune pe ele hartie de copt presarata cu boabe de fasole. Scoti foile si le lasi sa se raceasca.
Pentru caramel, topesti zaharul intr-o tigaie neaderenta pana capata o culoare aurie. Adaugi untul si coniacul, amesteci bine si dai tigaia la o parte de pe foc. Torni uniform caramelul pe cercurile de toitaj rumenit. Lasi la racit.
Prepari gelatina laba cu 75 de ml de apa, conform instructiunilor. Asezi o foaie caramelizata in forma rotunda cu unel detasabil, pui jumatate din cantitatea de pepene rosu si torni gelatina alba. Dai la frigider o ora. Amesteci gelatina rosie (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj) cu vinul rosu, adaugi sucul de la o lamaie, zaharul si 250 ml de apa.
Fierbi compozitia 3 minute. Asezi cuburile de pepene rosu ramase si torni siropul racit. Dai la frigider 3-4 ore. In momentul servirii, scoti tortul din tava. Il pui pe platou, decorezi cu frisca, triunghiuri din foitaj caramelizat (din cea de-a doua foaie), fasii de coaja de lamaie, frunze de menta si pepene.
Tort cu pepene rosu
Pofta buna!