Tort cu piersici, mango si frisca

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: blat, unt, sare, zahar, faina, oua, gelatina, amidon, piersici, mango, esenta de vanilie, scortisoara, frisca lichida, rom, ciocolata amaruie, fructe.

Ingrediente:

  • blat de aluat opărit
  • 125 g unt
  • 1 praf sare
  • 1 praf zahăr
  • 200 g făină
  • 5 ouă

Ingrediente umplutura de fructe:

  • 6 foi gelatină (sau 10 g gelatină granulată)
  • 2 linguriţe amidon
  • 500 g piersici decojite, din conservă
  • 250 g pulpă de mango tăiată cuburi
  • 100 g zahăr
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 vârf de cuţit de scorţişoară

Ingrediente umplutura de frişcă:

  • 4 foi gelatină sau 10 g gelatină
  • 750 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr
  • 50 ml rom
  • 50 g fulgi de cocos
  • 150 g ciocolată amăruie
  • fructe pentru ornat

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară fierbi 250 ml apă cu unt, sare, zahăr, amestecând continuu. Când compoziţia fierbe, torni toată făina şi amesteci până ce compoziţia se desprinde de pe fundul cratiţei. lei de pe foc, laşi să se răcorească şi apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Incingi cuptorul la 180 grade C şi tapetezi cu hârtie de copt 3 tăvi.

Introduci compoziţia într-un şpriţ cu deschidere mare. Pe fiecare tavă şpriţezi câte o spirală de aluat (26 cm) pornind din interior către exterior şi laşi o distanţă de circa 0,5 cm între straturile de aluat.

Coci fiecare spirală de aluat câte 30 de minu­te până se rumeneşte uşor deasupra.

Pregăteşti umplutura de fruc­te aşa: înmoi -gelatina în apă rece, tai fructele cuburi, razi coaja de portocală şi cureţi feliile de pieliţele albe. Dizolvi amidonul în puţină apă. Pui fructele la fiert cu coaja de portocală rasă, zahăr, vanilie, scorţişoară şi laşi până se înmoaie. Adaugi amidonul şi dai din nou în clocot. Dizolvi gelatina în compoziţia de fruc­te şi laşi să se răcească.

Pregăteşti umplutura de frişcă aşa: înmoi gelatina în apă rece. Baţi frişca lichidă cu zahărul, încălzeşti puţin gela­tina şi dizolvi (nu laşi să fiar­bă). Adaugi romul, apoi frişca pe care o împărţi în 3 părţi.

Asamblezi aşa: Primul blat de aluat opărit îl aşezi pe un pla­tou şi spriţezi pe el, din interi­or către exterior 3 inele groa­se de frişcă. Compoziţia de fructe o pui în spaţiile de pe blat rămase libere. Aşezi dea­supra al doilea blat şi decorezi cu frişcă şi fructe. Pui ultimul blat şi îmbraci tortul în frişcă.

După preferinţă, pui fulgi de cocos care se prăjesc puţin, apoi ornezi tortul pe margine.

Poţi orna cu ciocolată, pe care o pregăteşti aşa: Topeşti cio­colata în bain-marie. Plonjezi vârful unei palete în ciocola­tă şi faci diverse forme pe o planşetă rece: steluţe, brăduţi, inimioare, fluturi . După ce s-au răcit bine, desprinzi cu grijă cu ajutorul unui cuţit şi decorezi cu ele tortul. Mai poţi orna cu frişcă şi fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.