Tort cu piersici si mandarine
PrinteazaTort cu piersici si mandarine din: piscoturi, oua, zahar, lapte praf, frisca lichida, piersici, gelatina, esenta vanilie, esenta portocale, mandarine, gelatina, zeama de portocale, suc de piersici.
- 1/2 pachet piscoturi
- 5 oua
- 150 g zahar
- 5 linguri lapte praf
- 1 l frisca lichida
- 1 kg de piersici moi
- 3 pliculete gelatina
- 1 esenta vanilie
- 1 esenta portocale
- 4 mandarine
pentru jeleu:
- 1 plic gelatina transparenta
- 4 linguri de zahar
- zeama de la o portocala
- sucul lasat de piersici
- 50 ml apa
Mod de preparare:
Speli piersicile, le scoţi sâmburii şi le pui cu 100 g zahăr. Le dai deoparte să-şi lase suc. Amesteci ouăle cu 50 g zahăr şi cu laptele praf şi le prepari pe baie de aburi. Laşi să se întărească crema. Amesteci în ea continuu. Laşi la răcit. Prepari gelatina conform instrucţiunilor.
Topeşti pe foc şi o dai la rece, o amesteci cu crema de ou. Baţi frişca şi dai la rece 15 minute. Scurgi piersicile de zeamă (păstreaz-o pentru jeleul de deasupra tortului şi pentru însiroparea pişcoturilor), împărţi zeama în două părţi egale.
Tai cubuleţe jumătate din cantitatea de piersici. Pe celelalte le laşi întregi. Amesteci frişca cu piersicile cubuleţe, cu esenţele şi cu crema de ou cu gelatină, într-o formă de tort cu pereţi detaşabili aşezi pişcoturile înmuiate în jumătate din sirop. Pui jumătăţile de piersici pe pişcoturi şi torni amestecul de cremă.
Nivelezi cu o spatulă de silicon şi apoi aşezi feliuţele de mandarine. Pentru jeleu, pui gelatina cu apă şi laşi la înmuiat 15 minute. Amesteci zeama de la piersici cu zeama de portocale, le încălzeşti şi topeşti zahărul. Apoi adaugi gelatina înmuiată.
Amesteci continuu şi laşi la foc mic până se îngroaşă puţin. Dai deoparte şi laşi 3 minute să se răcească. Torni peste tort şi-l dai la rece pentru 4 ore.
Tort cu piersici si mandarine
Pofta buna!