Tort cu piersici si physalis
PrinteazaTort cu piersici si physalis din: oua, faina, praf de copt, cacao, zahar tos, ulei, ciocolata neagra, zahar vanilinat, sare, lapte, budinca de vanilie, compot de piersici, physalis, migdale, unt.
- 6 ouă
- 120 g făină
- 4 g praf de copt
- 20 g cacao
- 150 g zahăr tos
- 60 ml ulei
- 100 g ciocolată neagră
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 2 g sare
- 400 ml lapte dulce
- un plic budincă de vanilie instant
- un borcan compot de piersici
- 300 g physalis
- migdale
- 20 g unt
Mod de preparare:
Ouăle se mixează spumă cu zahărul tos şi zahărul vanilinat într-un bol mare. Se adaugă praful de copt, cacaoa, sarea şi uleiul.
Se toarnă ciocolata topită răcită, se adaugă făina şi se mixează până se încorporează toate ingredientele.
Se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-45 de minute sau până când dacă introducem o scobitoare în aluat aceasta iese curată.
Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se pune la răcit. Blatul de tort se taie în trei părţi, se ung cu budincă, se aşază pe fiecare felii de piersici şi se suprapun.
Se decorează cu fructe physalis curăţate, se introduce la rece şi se lasă minimum două ore.
Tort cu piersici si physalis
Pofta buna!